Tips om de iPhone 6 en 6 Plus batterijduur te verbeteren

23De iPhone 6 en 6 Plus hebben beide een batterij met een grotere capaciteit dan de voorgangers maar toch is het mogelijk dat ze binnen een dag leeg raken. De iPhone 6 Plus heeft de grootste batterij maar door het grotere display verbruikt deze iPhone ook meer van de batterij. Het goede nieuws is dat er verschillende manieren zijn om de batterij van de iPhone 6 en 6 Plus te besparen.

Batterij specificaties

De iPhone 6 Plus heeft een batterij met 3.82 volt en 2,915mAh capaciteit. De iPhone 6 heeft een batterij met 3.82 volt en 1,810 mAh capaciteit. Het verschil in capaciteit is groot tussen de twee iPhone 6 modellen. De iPhone 5S had een batterij met 1570 mAh capaciteit en de 5C 1507 mAh.

Batterijduur

De batterijduur van de iPhone 6 is het beste te vergelijken aan de hand van de gegevens van de Apple website. De stand-by-tijd en spreektijd zijn goede variabelen om de batterijduur te meten.
applebatterijduur

Het batterijgebruik kan gecontroleerd worden door te gaan naar Instellingen > Algemeen > Gebruik > Batterijgebruik. De tijd sinds volledig opladen geeft weer hoeveel tijd de iPhone in gebruik is geweest en hoeveel tijd de iPhone stand-by is geweest na volledig opladen.

Batterijpercentage

In iOS wordt de batterij standaard rechts weergegeven in de statusbalk. Het is dan echter niet precies in te zien hoeveel er verbruikt is van de batterij. Het geeft alleen een goede indicatie. Om preciezer te kunnen zien hoeveel er over is van de batterij kun je het batterijpercentage inschakelen. Hoeveel er dan nog van de batterij over is wordt dan weergegeven als een percentage. Het batterijpercentage kan ingeschakeld worden via Instellingen > Algemeen > Gebruik.

Locatievoorzieningen

Als een app voor het eerste geïnstalleerd wordt dan wordt er toestemming gevraagd voor bepaalde dingen. Locatievoorzieningen is daar één van. De app kan dan je locatie bijhouden maar wat veel mensen niet weten is dat dit invloed heeft op de batterijduur. Als locatievoorzieningen voor een bepaalde app niet nodig zijn geef de app dan ook geen toestemming om je locatie bij te houden. Om te bekijken voor welke apps Locatievoorzieningen ingeschakeld is ga je naar Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen. Je kunt dan Locatievoorzieningen volledig uitschakelen maar je kunt ook de instelling per app wijzigen.

Push Email

Push email kan voor sommigen de batterijduur sterk verminderen. Bij Push e-mail worden nieuwe gegevens vanaf de server zo snel mogelijk gepusht naar de iPhone. Als dit ingesteld is dan wordt er continu gezocht naar nieuwe e-mail. Je krijgt dan direct een melding dat er een nieuwe e-mail is. Om erachter te komen welke instelling je gebruikt op de iPhone ga je naar Instellingen > Mail, Contacten, Agenda > Nieuwe gegevens. Het is vervolgens mogelijk om Push uit te schakelen en Fetch te gebruiken. Bij Fetch wordt er per kwartier, 30 minuten, uur of handmatig de e-mail gecontroleerd.

Notificaties uitschakelen

Als je veel notificaties ontvangt op de iPhone dan heeft dit een negatief effect op de batterijduur. Iedere keer dat je een notificatie ontvangt dan licht het scherm voor een aantal seconden op. Door notificaties uit te schakelen voor apps die je bijna niet gebruikt kun je de batterij besparen. De notificaties kunnen uitgeschakeld worden door te gaan naar Instellingen > Berichtgeving > Inbegrepen. Er wordt een lijst met apps vermeld waardoor berichtgeving mogelijk is. Het is mogelijk om per app de instellingen aan te passen.

Andere tips

Bluetooth
Als je Bluetooth nooit gebruik schakel dit dan uit. Dit doe je door te gaan naar Instellingen > Algemeen > Bluetooth.

Automatisch slot
Als je automatisch slot inschakelt dan wordt de iPhone vergrendeld na een periode van inactiviteit. Het automatische slot kan ingeschakeld worden door te gaan naar Instellingen > Algemeen > Automatisch slot. De interval kan hier ingesteld worden op 1, 2, 3, 4 of 5 minuten.

Wi-Fi
Als Wi-Fi ingeschakeld is dan zoekt de iPhone continu naar een beschikbaar netwerk. Dit verkort de batterijduur. Het is daarom verstandig om Wifi uit te schakelen als er geen beschikbaar netwerk in de buurt is. De instelling voor Wifi is te vinden via Instellingen > Wi-fi waarna Wi-fi uitgeschakeld kan worden.

Helderheid verminderen
Het display van de iPhone is één van de grootverbruikers van de batterij. Hoe hoger de helderheid van het scherm, hoe meer er van de batterij gebruikt wordt. Door de helderheid te verminderen wordt de batterij bespaard. Het is mogelijk om de helderheid handmatig aan te passen maar het is ook mogelijk om de iPhone de helderheid automatisch aan te laten passen aan de omgeving. De instellingen zijn te wijzigen door te gaan naar Instellingen > Beeldscherm en helderheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *