Nieuwe camera features in iOS 8

27In iOS 8 zijn er een aantal nieuwe features toegevoegd aan de Camera en Foto’s app. Dit zijn de nieuwe features:

Focus en helderheid

Het is in iOS 8 mogelijk om de focus apart van de helderheid in te stellen. Dit doe je door naar de Camera app te gaan en op het scherm te tikken om de focus op een bepaald gedeelte te leggen. Als de focus ingesteld is verschijnt er een zon icoontje. De helderheid is dan aan te passen door naar boven of beneden te swipen.

Timer

De Camera app op de iPhone heeft nu ook een self-timer. Deze kan ingesteld worden door naar de Camera app te gaan en op het klok icoontje te drukken. De timer kan ingesteld worden op 3 of 10 seconden. Na het instellen van de tijd kan de foto op de normale manier gemaakt worden. Er volgt dan eerst een countdown van de seconden waarna de foto gemaakt wordt.

Favoriete foto’s

In iOS 8 kun je de foto’s die je het leukst vindt makkelijker terugvinden. Dit doe je door naar de foto te gaan en onderin op het hart icoontje te drukken. De foto wordt dan toegevoegd aan het Favorieten album in de Foto’s app.

Foto’s verbergen

Het is in iOS 8 mogelijk om foto’s te verbergen op de iPhone. Om een foto te verwijderen ga je naar de foto en druk je voor een paar seconden op de foto. Er komt dan een optie tevoorschijn om te foto te verbergen. De foto wordt dan niet meer getoond in onder Momenten, Verzamelingen en Jaren maar blijft zichtbaar in Albums. De foto wordt echter wel getoond in het Verborgen album waardoor het niet een goede manier is om foto’s echt te verbergen op de iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *