iPhone X

Tijdens de presentatie hield iedereen de adem in; komt er nu wel of geen iPhone X ten tonele. Na ruim een jaar van geruchten over dit unieke model is het dan toch zover gekomen: de iPhone X is onthuld. Met een hernieuwd design, 5.8 inch OLED scherm en IP68 water- en stofdichtheid is het een smartphone die je wilt hebben. De iPhone X is niet zomaar een smartphone; het heeft alles wat je zoekt in een smartphone. Het beeld is scherp en groot, het is gebruiksvriendelijk maar bovendien ook zo snel als de bliksem. Of je dit toestel nu bij KPN wilt kopen of T-Mobile; op deze pagina vind je de allerbeste abonnementen. Gebruik de filters om de abonnement aan te passen naar je wensen en eisen. De iPhone X is verkrijgbaar in de kleuren spacegrijs en zilver. Het toestel is hiernaast verkrijgbaar met 64GB maar ook met 256GB.

iphone x water

Vergelijk de goedkoopste iPhone X abonnementen


Display en design

Na meerdere jaren met min of meer hetzelfde design werd het weer eens tijd voor wat nieuws. Dat is Apple aardig gelukt. Het elegante ontwerp van de laatste modellen is omgetoverd tot een futuristisch design van de iPhone X. Wat als eerst opvalt is de glazen achterkant van de smartphone. Het is een vereiste geweest om dit te integreren zodat draadloos opladen teogevoegd kon worden als extra feature. De antenne past hier binnenin en de signalen voor het opladen kunnen eenvoudig door het glas overgedragen worden.

Het toestel lijkt breder maar dit komt doordat het display groter dan ooit is met 5.8 inch over de diagonaal gemeten. Dit is een sprong van 1.1 inch ten opzichte van de iPhone 7 van vorig jaar. Mocht je de Galaxy S8 van Samsung al eens gezien hebben, het displayformaat van deze smartphone is gelijk aan dat van de iPhone X. Met andere woorden is het een immens groot display dat in een relatief kleine behuizing gepropt is.

Alles past precies en sluit perfect op elkaar aan. De bezels, oftewel de randen langs het scherm, zijn erg klein in vergelijking met de voorgaande toestellen uit de stal van Apple. Anders dan normaal heeft de iPhone X meer een sandwich uiterlijk. Er is de achterkant, voorkant en een tussenstuk. Bij de iPhone 7, 6S en 6 was deze scheiding van de onderdelen niet zichtbaar door de afgeronde zijkanten. Wat het scherm nog beter maakt is dat het een OLED-type display is. Dit garandeert een hogere zwartwaarde, hoger contrast en is in meerdere opzichten superieur aan de gebruikelijke IPS LCD’s van Apple.

Camera

Wie had gehoopt op een dual-camera in de nieuwe iPhone heeft de wensen zien uitkomen. Er is namelijk een dubbele 12 megapixel camera aan de achterkant te vinden; een genot voor iedereen die graag foto’s maakt met de iPhone. Vorig jaar introduceerde Apple een vroegere versie van deze camera al in de iPhone 7 Plus. De camera in de iPhone X is echter veel beter met f/1.8 diafragma, optische beeldstabilisatie en QUAD LED flitser om maar wat features te noemen. Je hebt nog niet eerder een betere iSight camera meegemaakt. HDR, fase detectie autofocus, 4K video, gezichtsherkenning; werkelijk alles is aanwezig in deze topcamera. Je zou haast vergeten dat er ook nog een selfiecamera is aan de voorkant met 7 megapixels. Ook deze camera is niet “zomaar” een camera. De frontcamera heeft een f/2.2 diafragma, HDR, panoramamodus en gezichtsherkenning. Uiteraard kun je ook nu weer gebruik maken van Live Photos.

Hardware en prestaties

Van de duurste iPhone ooit mag je wat verwachten qua snelheid en prestaties. Onder de motorkap van deze schoonheid zit de robuust Apple A11-chipset samen met 3GB werkgeheugen; een combinatie waar over gedroomd hebt. De techniek voor het maken van de chipset is verbeterd waardoor de chip kleiner van formaat is maar ook sneller. Het gaat spoedig met de vooruitgang op dit gebied en dat betaalt zich uit in betere prestaties op alle vlakken.

Bij het kopen van de iPhone X heb je de keuze uit twee varianten, dit is anders dan andere jaren. Er is de instapversie met 64GB opslagruimte en een versie met 256GB opslag. Als je niet veel muziek en video’s op je smartphone bewaart dan heb je waarschijnlijk genoeg aan het instapmodel. Uiteraard kun je de opslagcapaciteitt achteraf niet vergroten dus maak meteen de goede keuze. Mocht het nodig zijn dan kun je altijd nog iCloud gebruiken voor meer opslagruimte.

De batterij is zoals gezegd draadloos op te laden. Deze technologie is nieuw in de iPhone X terwijl Android telefoon dit al eerder hadden. Gelukkig hoef je voor draadloos op te laden niet over te stappen op het besturingssysteem van Google, het kan nu ook met de iPhone X.

iPhone X abonnement

De iPhone X aanbiedingen zijn al meteen na de onthulling van het toestel live gegaan waarbij diverse providers adverteren met de laagste tarieven. Als je het toestel met 1 of 2-jarig contract bestelt dan loont het om te vergelijken. De iPhone X acties die op dit moment verspreid worden zijn door ons opgepikt en in de vergelijker geplaatst. Op deze pagina worden de meest recente abonnementen voor de iPhone X getoond met bijbehorende tarieven.

Als je de iPhone X met abonnement wilt kopen dan is het in 2017 wat anders dan in eerdere jaren. Je krijgt nu namelijk te maken met een BKR-melding als je meer dan € 250.- van de telefoon in delen afbetaalt. Mocht je bijvoorbeeld niets bijbetalen en de gehele aankoopprijs maandelijks afbetalen dan kom je er ruim boven en wordt dit gemeld bij het BKR. Dat is nog geen probleem, als je de termijnen gewoon betaalt dan is er niets aan de hand. Het is echter wel iets om rekening mee te houden.

Hoe werkt het?

De iPhone X abonnementen variëren in hoogte bij alle providers. Zo kan een Vodafone abonnement enorm afwijken van een Tele2 abonnement. Alleen als je deze providers en abonnementcombinaties naast elkaar legt kom je erachter welke provider nu de goedkoopste iPhone X in de aanbieding heeft. Wil je niet teveel betalen? Gebruik dan de vergelijker om moeiteloos de beste provider te selecteren. Begin bij het kiezen van de contractperiode; één of twee jaar. De tweede keuze is de opslagruimte. Kies de opslagvariant die je wilt kopen. Vervolgens kun je aangeven wat je wilt bijbetalen; hoe meer je vooraf betaalt, hoe lager de maandlasten van het abonnement. Kies vervolgens hoe je bundel eruit moet zien en automatisch worden de beste iPhone X abonnement getoond die aansluit of je voorkeuren.