iPhone verloren? Wat je moet doen als je iPhone kwijtgeraakt is

Een iPhone verliezen is een ingrijpende gebeurtenis. Als je gehecht bent aan je iPhone dan staat je hele leven erop; je herinneringen, foto’s, agenda, contacten en nog veel meer. Het is één van de elektronische apparaten dat een onderdeel is van onze levens. Je beseft pas hoe groot het aandeel van de smartphone is als het opeens niet meer in je bezit is. Zelfs als je een verzekering hebt voor de iPhone is het nog steeds vervelend om de iPhone kwijt te raken. Dit is nog meer het geval als de iPhone gestolen is. Door de hoge verkoopwaarde van de iPhone is het een populair apparaat dat geliefd is door dieven. In de eerste jaren na de introductie van de iPhone waren er nog geen tracking apps of manieren om de iPhone vanaf afstand te wissen. Tegenwoordig kan dit wel maar nog steeds is de iPhone gewild. Met de juiste instellingen is het echter mogelijk om de gestolen of verloren iPhone op te sporen. Met deze stappen vergroot je de kans om de iPhone weer in je armen te sluiten.

Voordat de iPhone kwijtraakt

Schakel Zoek mijn iPhone in
De Zoek mijn iPhone app is gratis ontwikkeld door Apple. De app is hier te downloaden en werkt op elke iPhone maar ook op de iPod Touch, iPad en Mac. Iedereen die een iPhone heeft behoort deze app geïnstalleerd te hebben in het geval de iPhone zoek raakt. Als de Zoek mijn iPhone app geïnstalleerd is op de iPhone dan kan het apparaat gelokaliseerd worden als het kwijtgeraakt is of gestolen. De locatie van de iPhone kan dan op een kaart getoond worden in iCloud. Het is ook mogelijk om de iPhone vanaf afstand te vergrendelen en eventueel alle data op de iPhone te wissen. De Zoek mijn iPhone app kan niet gewist worden aangezien de Apple ID en wachtwoord daarvoor nodig zijn. Het is niet mogelijk om de app achteraf te installeren als de iPhone al kwijt of gestolen is. Als je de Zoek mijn iPhone app nog niet geïnstalleerd hebt doe dit dan zo snel mogelijk.

Als de iPhone gestolen is

Het eerste wat je moet doen als de iPhone is gestolen is naar de iCloud website te gaan. Het internetadres is www.icloud.com. Vul je Apple ID in en je wachtwoord om te loggen. Druk op de Find my iPhone button en kies vervolgens bovenin op All devices. Selecteer de gestolen iPhone in het drop down menu. In dit menu zijn drie keuzes mogelijk: Play Sound, Lost Mode en Erase iPhone.

Play Sound
Bij deze optie word teen geluid afgespeeld op de iPhone. Deze optie is alleen handig als je iPhone in huis kwijt is geraakt. Door het geluid kan de iPhone makkelijker gevonden worden. Deze optie is niet geschikt voor een iPhone die buitenshuis of op een openbare plek verloren is.

Lost Mode
De Lost Mode optie biedt de mogelijkheid om een telefoonnummer in te voeren waarop je bereikt kunt worden. Het telefoonnummer wordt dan getoond op het display van de gestolen iPhone. Het is mogelijk om hierbij een bericht te tonen. Een voordeel van de Lost Mode is dat het automatisch de iPhone vergrendeld zodat niemand toegang heeft tot de iPhone. Zelfs als je geen pincode ingesteld hebt is het niet mogelijk om het toestel te ontgrendelen. De Lost Mode is vooral geschikt voor een iPhone die kwijtgeraakt is.

Erase iPhone
De laatste beschikbare optie is om de iPhone volledig te wissen. Alle inhoud en instellingen worden gewist door deze optie. Het is verstandig om deze optie alleen te gebruiken als de data op de iPhone waardevoller is dan de iPhone zelf. Doordat alle data gewist wordt op de iPhone is het hierna niet meer mogelijk om de iPhone te lokaliseren.

iPhone lokaliseren

Als je ingelogd bent op iCloud.com in het Find My iPhone deel dan wordt een kaart getoond met groene stippen. Elke groene stip vertegenwoordigt een Apple apparaat die gekoppeld is aan de Apple ID. Door de gestolen iPhone te selecteren in het drop down menu wordt er automatisch ingezoomd op de iPhone. De groene stip geeft de locatie van de iPhone weer.

Aangifte doen

Als de iPhone niet in huis kwijtgeraakt is maar onderweg of als de iPhone gestolen is dan is het belangrijk om aangifte te doen. Ga niet zelf op pad naar de locatie van de iPhone om het toestel op te halen bij de vinder of dief. Laat dit aan de politie over. Je weet immers nooit met wie je te maken krijgt als je zelf het heft in handen neemt. De persoon kan gevaarlijker zijn dan je denkt. Noteer het adres als de iPhone gelokaliseerd is en maak een screenshot van de exacte locatie. Geef dit door aan de politie zodat zij over kunnen gaan tot het ophalen van de iPhone. Als de iPhone verzekerd is dan is het nodig om aangifte te doen. De verzekeraar verlangt dat er aangifte gedaan wordt voor er een bedrag of vervangende iPhone uitgekeerd wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *