iPhone SE

De iPhone SE is eindelijk gepresenteerd aan het grote publiek. De SE naam van de iPhone komt voort uit dat het een Special Edition iPhone betreft. De 4 inch smartphone van Apple is op 21 maart aangekondigd tijdens een speciaal event. De iPhone SE is het eerste 4 inch model vanaf september 2013. Het ging toen om de iPhone 5S en 5C die ook over een 4 inch display beschikken. De iPhone SE heeft vergelijkbare afmetingen als deze twee modellen maar de specificaties zijn veel beter. Apple heeft ervoor gekozen om veel van het goede van de iPhone 6S modellen over te brengen naar de iPhone SE. De iPhone SE is verkrijgbaar in de kleuren spacegrijs, zilver, goud en roségoud. Het toestel is hiernaast verkrijgbaar met 16GB maar ook met 64GB.

iPhone SE

Vergelijk de goedkoopste iPhone SE abonnementen


Display

Het display van de iPhone SE meet 4 inch en is hiermee even groot als de iPhone 5C en 5S. Met deze grootte is het 0,7 inch kleiner dan de in september 2015 uitgekomen iPhone 6S. De resolutie van het Retina display is 1136 x 640 pixels en het heeft een ppi van 326. Het display beschikt jammer genoeg niet over de nieuwe 3D Touch technologie waardoor het niet drukgevoelig is. Deze feature is wel aanwezig in de iPhone 6S en 6S Plus.

Camera

De smartphone heeft dezelfde camera’s als de iPhone 6S. Aan de achterkant is er de iSight camera en aan de voorkant is er de FaceTime camera. De iSight camera heeft 12 megapixels en verschillende features zoals autofocus, gezichtsherkenning en 4K opname functie. In vergelijking met de 5S camera heeft de SE camera 4 megapixels meer. Over het algemeen betekent dit een betere kwaliteit van de foto’s die met de camera gemaakt kunnen worden. De FaceTime camera heeft 1.2 megapixels en beschikt over de Retina Flash functie.

Hardware

De iPhone SE beschikt over dezelfde chipset als de iPhone 6S. Dit is een A9 processor en een M9 bewegingsprocessor. In combinatie met iOS 9.3 betekent dit een goede snelheid waar concurrenten alleen maar jaloers op kunnen zijn. De iPhone SE is verkrijgbaar met 16GB maar ook met 64GB. Er is geen microSD slot aanwezig maar er kan wel gebruik gemaakt worden van iCloud voor de opslag van bestanden zoals foto’s en video’s.