iPhone 8 Plus

Weer een nieuwe Plus iPhone met een 5.5 inch scherm; wie wil dit nieuwe toestel niet hebben? Als je van een groot scherm kunt genieten dan is deze smartphone je eerste keuze. Met een nieuwe A11 chipset, iOS 11 en draadloos opladen is het een smartphone die je wilt hebben. De iPhone 8 Plus abonnementen zijn in ieder geval nu beschikbaar, bij alle Nederlandse providers. De iPhone 8 Plus is verkrijgbaar in de kleuren spacegrijs, zilver en goud. Het toestel is hiernaast verkrijgbaar met 64GB maar ook met 256GB.

iphone 8 plus abonnement

Vergelijk de goedkoopste iPhone 8 Plus abonnementen


Display

Het display heeft zoals gezegd weer een grootte van 5.5 inch. Het gaat om een Retina display met een FullHD resolutie. Dit is een Wide color gamut display dat over verschillende technologieën beschikt. Zo is 3D touch weer te gebruiken op dit scherm. Hiermee kun je het display hard of zacht indrukken om verschillende acties uit te voeren. Hiernaast beschikt het nieuwe scherm over True Tone technologie. Hiermee past de phablet automatisch de kleuren van het scherm aan als dit nodig is, bijvoorbeeld in een donkere ruimte. Het iPhone 8 Plus scherm is 0,8 inch groter dan dat van de iPhone 8 maar 0.3 inch kleiner dan dat van de iPhone X.

Water- en stofdicht design

Zoals je misschien al verwacht is deze iPhone 8 Plus water- en stofdicht. Zwemmen met het toestel wordt niet aangeraden maar als je het toestel in het water laat vallen dan is de kans groot dat de iPhone 8 Plus het overleeft. Met de IP67 certificatie is er de garantie dat de phablet een half uur onder water kan overleven tot een diepte van 1 meter. Stof kan al helemaal niet binnendringen met deze certificatie.

Camera

Op het gebied van de camera is er niemand die zal klagen over de iPhone 8 Plus. Met de 12 megapixel iSight dual-camera aan de achterkant maak je de allerbeste foto’s. Als je bekend bent met de fotokwaliteit van een iPhone dan is het goede nieuws dat de kwaliteit alleen maar toegenomen is. De camera biedt wederom mogelijkheden om Live Photos op te nemen zodat je een seconde voor en na een foto een stukje opgenomen video ziet. Dit brengt je herinnering nog levendiger naar voren. Uiteraard is de vorig jaar geïntroduceerde portretmodus ook aanwezig maar ook optische beeldstabiisatie voor tijdens het filmen. Aan de voorzijde heeft de 8 Plus nog een kwalitatieve 7 megapixel camera. Met deze camera zet je jezelf op het mooist op de foto voor Snapchat of Instagram. Misschien dat het aantal megapixels niet bijzonder veel lijkt maar deze frontcamera is wel degelijk één van de betere die je in een smartphone kunt tegenkomen.

Hardware en prestaties

De Apple A11 chipset is er om de smartphone van de benodigde kracht te voorzien. Deze chipset bestaat uit 6 cores en krijgt de hulp van een zogenaamde m11 bewegingscoprocessor. Deze worden beiden geholpen door 3GB werkgeheugen. De opslagruimte is beschikbaar in twee groottes met 64GB en 256GB. In combinatie met het abonnement is de 64GB versie het goedkoopst. Met dit model kun je de laagste maandlasten krijgen, de 256GB versie is het duurst. In de vergelijker kun je aangeven welk model je voorkeur heeft. De batterij houdt het op een volle lading 21 uur vol tijdens bellen. Nieuw is dat de batterij op te laden is zonder kabels. Draadloos opladen is één van de nieuwste innovaties van Apple. Wat Android telefoons nu al langer konden, kan de iPhone nu ook. Gelukkig maar, draadloos opladen is iets wat iedereen wil.

iPhone 8 Plus abonnement

De iPhone 8 Plus kun je kopen met abonnement en dat is waarschijnlijk geen verkeerde keuze. Wie wil er immers meer dan 919 euro ineens betalen voor een smartphone. Dat is een smak geld om direct neer te leggen. De iPhone 8 Plus kun je met abonnement kopen als onderdeel van een 12 of 24 maanden contract. Tijdens de looptijd betaal je de telefoon dan terug aan de provider.