iPhone 6S

De iPhone 6S heeft niet wederom een grote verandering doorstaan zoals in 2014 het geval is. Zoals te verwachten viel gaat het in 2015 “slechts” om een update van interne specificaties. Dat is de laatste jaren altijd het geval geweest; de oneven jaren een update van het voorgaande model.

Behuizing

De behuizing van de iPhone 6S bestaat uit versterkt aluminium dat ook al gebruikt wordt in de Apple Watch Sport. Het gaat om een 7000 series aluminium dat een legering van zink heeft. Dit aluminium is 60 procent sterker dan standaard aluminium maar niet veel zwaarder. Door het sterkere materiaal is de iPhone 6S iets dikker dan de voorganger. Aangezien het maar om 0,2 mm gaat is dit niet te merken als de iPhone vastgehouden wordt.

box_large

Vergelijk de goedkoopste iPhone 6S abonnementen


Display

Het display van de iPhone 6S is niet gewijzigd in vergelijking met de iPhone 6. Het formaat is hetzelfde gebleven met 4,7 inch. De resolutie van het display is 1334 bij 750 pixels wat neerkomt op een pixeldichtheid van 326 ppi. Er is wel een nieuwe feature toegevoegd onder het display welke 3D Touch wordt genoemd. Daar is verder op deze pagina meer over te lezen.

Camera

De camera van de iPhone 6S heeft een aanzienlijke update gekregen. De iSight camera aan de achterzijde van de iPhone is verbeterd van 8 naar 12 megapixels. Een verhoging van het aantal megapixels heeft doorgaans een positieve invloed op de foto kwaliteit. De iSight camera kan hiernaast video’s opnemen in 4K kwaliteit. De FaceTime HD camera heeft 5 megapixels gekregen en beschikt over Retina Flash.

Processor

In de iPhone 6S is een nieuwe A9 chipset aanwezig. De door Samsung geproduceerde processor is niet alleen sneller en krachtiger maar ook zuiniger dan de A8 processor. In de Apple Keynote maakte Apple bekend dat de nieuwe processor maar 70 procent betere CPU prestaties heeft. De GPU prestaties zijn zelfs 90 procent beter.

3D Touch

3D Touch is een technologie die ook al in de Apple Watch wordt gebruikt. Door de technologie kan de iPhone meten hoe hard er op het display gedrukt wordt. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor gebaren op de iPhone en voor app makers. De meeste touchscreens van smartphones meten niet hoe hard er op het display gedrukt wordt. Er wordt alleen gemeten hoelang er gedrukt wordt.

iOS 9

De iPhone 6S beschikt over de nieuwste versie van het iOS besturingssysteem: iOS 9. Deze versie brengt een update voor Siri met zich mee, verbeteringen voor Apple Pay, een Apple News app en nieuwe functionaliteit voor mappen. De nieuwe versie van iOS is voornamelijk gericht op het verbeteren van de efficiëntie. Dit moet leiden tot een langere batterijduur voor de iPhone 6S. In iOS 9 is ook een nieuwe spaarstand functie aanwezig waardoor de batterijduur drie uur verlengd kan worden.

De iPhone 6S is verkrijgbaar in de kleuren spacegrijs, zilver, goud en roségoud. Naast de kleuren is er een keuze te maken uit drie varianten: 16GB, 64GB, 128GB opslagruimte.