iPhone 6S Plus

De iPhone 6S Plus is één van de twee nieuwe iPhones die Apple op 9 september 2015 heeft gepresenteerd. De iPhone 6S Plus is de grootste van de twee modellen met een display van 5,5 inch. De phablet heeft geen grote verandering doorgemaakt zoals het geval was in 2015. Dit jaar gaat het om een S update waarbij vooral de interne specificaties verbeterd zijn.

Behuizing

De behuizing van de iPhone 6S Plus is vervaardigd uit versterkt aluminium waardoor behuizing sterker is dan die van het vorige model. Dit materiaal wordt ook al gebruikt in de Apple Watch Sport. Het gaat om een speciaal type aluminium dat een legering van zink heeft. Hierdoor zou het moeilijker moeten zijn om de iPhone 6 Plus te kunnen buigen. Dit was nogal een issue met de iPhone 6 Plus als er veel druk uitgeoefend werd op het toestel. Het nieuwe type aluminium is 60 procent sterker maar niet veel zwaarder dan standaard aluminium.

camera_large

Vergelijk de goedkoopste iPhone 6S Plus abonnementen


Display

Het display van de iPhone 6S Plus is ongewijzigd gebleven en meet 5,5 inch. Met deze grootte valt het in de categorie phablets. De resolutie van het Retina display is 1920 bij 1080 pixels en het heeft een ppi van 401. Het display ziet er dan misschien hetzelfde uit, er is wel degelijk wat veranderd. Onder het display zit een nieuwe technologie dat het display drukgevoelig maakt. Deze technologie wordt 3D Touch genoemd en wordt ook al gebruikt in de Apple Watch. Dit maakt het mogelijk voor de iPhone 6S Plus om te meten hoe hard of hoe zacht er gedrukt wordt op het display. Normaal gesproken meet een smartphone display alleen hoelang er gedrukt wordt op het display maar niet hoe hard. 3D Touch kan gebruikt worden voor snelkoppelingen en biedt veel mogelijkheden voor app makers.

Camera

De iSight camera van de iPhone 6S Plus is aanzienlijk verbeterd. Dit is de camera aan de achterkant van de iPhone 6S Plus. Het aantal megapixels van de iPhone 6S Plus is uitgebreid van 8 megapixels naar 12 megapixels. Een uitbreiding van het aantal megapixels betekent over het algemeen een betere kwaliteit van foto’s. De iSight camera van de iPhone 6S Plus is nu ook in staat op video’s op te nemen in 4K kwaliteit. De FaceTime HD camera heeft 5 megapixels gekregen en beschikt over een display flitser dat Retina Flash genoemd wordt.

Processor

In de iPhone 6S Plus is een A9 chipset aanwezig die door Samsung geproduceerd is. Deze processor is niet alleen krachtiger en sneller maar ook efficiënter dan de A8 processor. De A9 chipset levert veel betere CPU en GPU prestaties dan de voorganger. Volgens Apple zelfs 70% beter CPU prestaties en 90% betere GPU prestaties. Tests moeten nog uitwijzen of dit daadwerkelijk het geval is.

iOS 9

De iPhone 6S Plus is uitgerust met de nieuwste versie van iOS: iOS 9. De 2015 update van het besturingssysteem brengt veel nieuwe functionaliteiten met zich mee. Zo is Apple Pay verbeterd, is er een nieuwe Apple News app en is er een proactieve zoekfunctie met Siri. Volgens Apple zelf richt iOS 9 zich voornamelijk op het verbeteren van de efficiëntie. Het besturingssysteem neemt minder ruimte in beslag en het verlengt de accuduur behoorlijk. Een nieuwe functie om de batterij te besparen kan hiernaast de batterijduur nog eens met drie uur verlengen.

De iPhone 6S Plus is verkrijgbaar in de kleuren spacegrijs, zilver, goud en roségoud. Naast de kleuren is er de keuze uit drie varianten opslagruimte: 16GB, 64GB, 128GB.