iPhone 6

Door Apple is onlangs de iPhone 6 gepresenteerd. Wat meteen opvalt is het schermformaat en het design van het toestel. Ook aan de binnenkant is veel gebeurd. De iPhone 6 werkt supersnel, heeft een langere batterijduur, nieuwe opties en komt met iOS 8. Het toestel is verkrijgbaar als los toestel vanaf 699 euro en komt met 16, 32, 64 en 128GB. De kleuren waarin de iPhone 6 verschijnt zijn goud, zilver en spacegrijs.

Prestaties
De iPhone 6 beschikt over een A8-chip 64-bit chip die zijn werk uitstekend doet. Het toestel werkt door de nieuwe chip razendsnel. Downloaden gaat snel en werken met apps of bekijken van video’s verloopt vloeiend. Dit wordt mede gerealiseerd door de dual-coreprocessor en 1GB werkgeheugen. Ook het iOS 8 besturingssysteem is volledig geoptimaliseerd en werkt uitstekend in samenwerking met de processor. Er is een kleinere accu van 1810 mAh geplaatst die lang meegaat mede dankzij de hogere efficiëntie.

Vergelijk de goedkoopste iPhone 6 abonnementen

[mq-productvergelijking filter=”iphone 6″]

Beeldscherm en Design
De iPhone 6 heeft een 4,7-inch LCD display met een resolutie van 1134 x 750 pixels en 326 pixels per inch. Het scherm is verbeterd met een betere wit weergave en hogere helderheid. De scherpte blijft ondanks het grotere scherm gelijk net als de kleurweergave. Het scherm lijkt één van de beste van dit moment. Het formaat en nieuwe ontwerp maken de iPhone 6 een totaal nieuwe telefoon. Het toestel heeft een aluminium behuizing met ronde afwerkingen en dunne randen en ligt hierdoor compact in de hand. De iPhone 6 heeft afmetingen van 131 x 67 x 6,9 millimeter en een gewicht van 129 gram.

Camera
De camera aan de voorzijde heeft nog steeds een 8 megapixel sensor welke niet van formaat is veranderd. Door de nieuwe chip gaat het scherpstellen sneller. De camera is vooral verbeterd op het gebied van video. Filmen is mogelijk met 60 beelden per seconde en ook slowmotion opnemen is mogelijk met de iPhone 6. De camera beschikt over Focus Pixel en focust 2 x sneller. De camera aan de voorzijde is ook verbeterd waardoor het nog leuker wordt om met het toestel te Facetimen of selfies te maken.

Apple Pay
De iPhone 6 beschikt over een NFC-chip. Met deze chip wordt het mogelijk om mobiele betalingen te doen. De dienst gaat Apple Pay heten, hiermee zullen creditcards en pinpassen overbodig worden. De iPhone 6 beschikt over een NFC-sensor en in combinatie met de vingerafdrukscanner die zich in de homeknop bevindt wordt er autorisatie voor een betaling gedaan. Betalen zal wel alleen mogelijk worden bij winkels die ook over de NFC-modules beschikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *