iPhone 6 Plus

Apple heeft onlangs de iPhone 6 Plus aangekondigd, het toestel is in Nederland vanaf 26 september verkrijgbaar. Het is Apple’s eerste smartphone met een 5,5-inch display. Het toestel is een kruising tussen een smartphone en tablet te noemen. Het toestel komt in een model van 16GB welke waarschijnlijk 799 euro zal gaan kosten, een model van 64GB voor 899 euro en een 128GB-versie voor 999 euro.

Prestaties
De iPhone 6 Plus beschikt over een 64 bit A8-processor welke een stuk kleiner is dan de A7-processor in de iPhone 5S. Apple claimt dat de processor ook een stuk sneller is, de GPU zou de helft sneller zijn. Daarnaast beschikt het toestel ook over een M8 coprocessor. Deze processor kan bewegingen meten en is van belang voor bijvoorbeeld gezondheidsapps. De nieuwe processor in de iPhone is een stuk krachtiger maar verbruikt ook minder energie waardoor de batterij van het toestel langer meegaat. Het werkgeheugen in de iPhone 6 Plus bedraagt 2 GB en het toestel komt met een opslag geheugen van 16GB, 64GB of 128GB.

Vergelijk de goedkoopste iPhone 6 Plus abonnementen

[mq-productvergelijking filter=”iphone 6 plus”]

Beeldscherm en design
De iPhone 6 Plus beschikt over een 5,5-inch Retina-display. Het display heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels met een pixeldichtheid van 401 pixels per inch. Het glas aan de zijkanten is licht gebogen. Volgens Apple is de kleurweergave van het display flink verbeterd. Naast de grootte is er nog meer veranderd aan het uiterlijk van de iPhone. De afwerkingen zijn rond en de rondom het scherm zit een dunne schermrand. Het toestel heeft een aluminium behuizing. Het toestel is slechts 7,1 mm dik en weegt 172 gram.

Camera
Aan de achterzijde van de iPhone 6 Plus bevindt zich een 8 megapixel camera. Apple heeft er voor gekozen om het aantal megapixels niet te verhogen, wel moet de camera beter zijn voorgangers. De sensor is verbeterd en ook beschikt de camera over optische beeldstabilisatie, foto’s en video’s zullen hierdoor scherper zijn. Video’s kunnen in slowmotion worden opgenomen. Aan de voorzijde van het toestel bevindt zich een 1,2-megapixel Facetime camera. Ook deze camera beschikt over een verbeterde sensor met diafragma van f/2.2.

Besturingssysteem
De nieuwe iPhone Apple Plus zal komen met Apple’s nieuwste besturingssysteem, iOS 8. Deze versie brengt diverse vernieuwingen en verbeteringen met zich mee. Zo komt de versie standaard met een Health app, in combinatie met de coprocessor kan de gebruiker van alles meten op het gebied van gezondheid. Ook biedt het systeem een betere integratie tussen iOS en Mac OSx. Het is mogelijk om widgets te tonen in het berichtencentrum en daarnaast kunnen er diverse toetsenborden worden geïnstalleerd. De iPhone 6 Plus kent ook een handige horizontale modus. Het toestel zal overweg kunnen met Apple Pay, dit is het nieuwe betaalplatform van Apple. De iPhone beschikt over een nfc-chip waarmee het in combinatie met de vingerafdrukscanner mogelijk wordt om met het toestel te betalen. Betalingen kunnen op deze manier snel en veilig worden verricht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *