Heb ik een iPhone verzekering nodig?

iphonesEen iPhone van vandaag de dag kan veel meer dan alleen gebruikt worden om te bellen. Het is een minicomputer waar allerlei dagelijkse zaken in vermeld staan. Het werkt als een agenda, telefoonboek en pc ineen. Als je de iPhone kwijtraakt, stuk maakt of als het gestolen wordt dan is er een groot probleem. Hoe zorg je dat je een nieuwe iPhone krijgt? De verzekeraars spelen hier op in en bieden telefoonverzekeringen aan.

Hoeveel risico wil je nemen?

Of een telefoonverzekering nodig is hangt af van meerdere factoren. Het gaat er vooral om hoeveel risico je wilt nemen. Kun je bijvoorbeeld een nieuwe telefoon kopen als de oude gestolen wordt? Heb je geld om de iPhone te repareren als het defect raakt? Als je hier twee keer “Nee” op antwoord dan kan een telefoonverzekering een oplossing bieden.

Wat is de kans dat de telefoon kwijtraakt, defect raakt of gestolen wordt?

Als je al meerdere jaren een iPhone hebt en deze is nog nooit zoekgeraakt dan ben je zuinig op je telefoon. Dit betekent dat het risico op het kwijtraken van de iPhone laag is. Als je telefoon ook niet defect is geraakt tijdens deze tijd dan is dit risico ook laag. Mocht je in een korte tijd meerdere keren de iPhone kwijtgeraakt zijn of beschadigd dan is het verstandig om over een verzekering na te denken. De kans op diefstal van een telefoon is moeilijk in te schatten. Dit heeft voornamelijk met de leefsituatie te maken. Iemand die veel tijd thuis doorbrengt loopt weinig risico terwijl iemand die ieder weekend uitgaat met de telefoon een groter risico loopt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *